Køb for DKK 999,00 og få gratis fragt
Dag til dag levering
Dulcis

Lungarotti Dulcis

Søde vine


Italien
Italien
Umbrien
Trebbiano/Ugni Blanc 80%
Andre regionale druer 20%

passer til
Passer godt til
Cremede / krydrede desserter og blåskimmeloste

Om vinen

Denne dessertvin laves efter princippet om en "forstærket vin", hvor gæringen stoppes med druesprit for at bevare sukkerindholdet i vinen.

Duft: Vinen dufter af orangeskal, mandler og kandiseret frugt.

Smag: Sød vin med smag af kandiseret frugt, figner og abrikos. Der findes en let oxideret smag, der giver smag af ristede nødder.

Lagring: Vinen gærres og lagres på åbne egetræsfade

Går fint med cremede desserter og blåskimmeloste som Gorgonzola.Spar 15%
På lager
92,- pr. stk.
Ved køb af min. 6 stk. DKK inkl. moms

Print

Om producenten

Lungarotti tilhører en mindre gruppe af Italiens førende familieejede vinhuse.Det er stifteren Georgio Lungarottis to døtre Chiara og Teresa, som nu står i spidsen. Georgio var pioneren, der fra 1960erne satte Umbrien på vinkortet. Han lancerede Rubesco, og siden er Reservaudgaven bedømt til at være Italiens trediebedste vin. Selvsagt får den hvert år topkarakter i vinbiblen Gambero Rosso. Men der er en perlerække af andre vine derfra. Derfor, men også på grund af Lugarottis beliggenhed og dets vin- og olivenmuseer samt 5 stjernede hotel i Torgiano, er stedet et besøg værd. De meget entreprenante søstre arbejder også med bæredygtig produktion, hvilket bl. a. indebærer, at de får 70 % af energibehovet dækket af udnyttelse af plantedele mv. fra produktionen. Og snart bliver det 100 %.

Se www.lungarotti.it

Tilbage til Søde vine