Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser 1–45 af 283 resultater

Haas PN Elevé en Füt de Chëne

159,00 kr På lager

Ch. Pontet-Canet Pauillac 2014

1.425,00 kr På lager

Chateau Leoville Poyferre Saint Julien 2018

1.295,00 kr På lager

Chateau Phelan Segur St. Estéphe 2018

625,00 kr På lager

Chateau Fonbadet Paulliac 2018

275,00 kr På lager

Chateau La Rose Figeac 2018

419,00 kr På lager

Chateau Léognan Rouge Pessac-Leognan 2015

349,00 kr På lager

Chateau Brisson Castillon 2018

139,00 kr På lager

Giribaldi Barbera D’Alba Caj 2018

139,00 kr På lager

Chateau Segur de Cabanac 2018

319,00 kr På lager

Chateau Faugeres Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

689,00 kr På lager

Chateau Cap De Faugeres 2018

219,00 kr På lager

Michanello 2015

189,00 kr På lager

Solarce Tinto 2018 DO Rioja

99,00 kr På lager

Casa La Rad Tinto 2015 Rioja

179,00 kr På lager

Bourgogne Devaux Hautes Cotes de Beaune Le Clou 18

229,00 kr På lager

Solveigs Micke Pinot Noir 2015

495,00 kr På lager

Solveigs Steil Pinot Noir 2015

329,00 kr På lager

The Zin Consentino Zinfandel

149,00 kr På lager

Zinfandel Baus Family Sonoma County 2018

179,00 kr På lager

Zinfandel Seven Fires

149,00 kr På lager

Domini Veneti Pruviniano Gaveæske med 3 fl.

849,00 kr På lager

Chateau Mazeyres 2018, Pomerol, Organic

389,00 kr På lager

Chateau La Fugue de Nenin Pomerol 2018

439,00 kr På lager

Chateau Nenin 2018

1.095,00 kr På lager

Château Rocheyron La Fleur 2016 Saint Emilion

495,00 kr På lager

Château Rocheyron La Fleur 2010

495,00 kr På lager

Chateau Deyrem Valentin Margaux 2018

325,00 kr På lager

Domini Veneti Raudii 2016 Magnum 1,5 ltr.

240,00 kr På lager

Ryder Cabernet Sauvignon 2016

120,00 kr På lager

Robert König Assmannshäuser Kabinett 2016

209,00 kr På lager

Tiefenbrunner Lagrein Riserva 2016

289,00 kr På lager

Teo Costa “Monroj” Barolo 2015 Magnum 1,5L.

695,00 kr På lager

Teo Costa “Ligabue” Nebbiolo d’Alba 2017 Magnum 1,5L.

349,00 kr På lager

Flor de Pingus 2018

995,00 kr På lager

PSI 2018 – Peter Sisseck

325,00 kr På lager

Quinta Sardonia SARDÓN

139,00 kr På lager

Monteforte Clivus Rosso Veronese IGT 2018

69,00 kr På lager

Cortese Nostru Nerello Mascalese 2018

58,33 kr På lager

Ferrero Barolo DOCG Gattera 2015

359,00 kr På lager

Sugar Loaf Pinot Noir 2017

169,00 kr På lager

Cartlidge & Browne Pinot Noir 2018

139,00 kr På lager

Robert König Assmannshäuser Trocken 2016

179,00 kr På lager

André Mathieu Chateauneuf du Pape Rouge 2018

249,00 kr På lager

Rabasse Charavin Cru Cairanne 2016

149,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.