Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser 1–45 af 283 resultater

Amarone Campo Marna Cinquecento

1.699,00 kr På lager

Chateau Pontet Canet 2015

1.449,00 kr På lager

Ch. Pontet-Canet Pauillac 2014

1.425,00 kr På lager

Chateau Leoville Poyferre Saint Julien 2018

1.295,00 kr På lager

Chateau Nenin 2018

1.095,00 kr På lager

Flor de Pingus 2018

995,00 kr På lager

Omina Romana Ceres Anesidora 2015

995,00 kr På lager

Olivini Notte A San Martino 2014 DB.MG 3L.

899,00 kr På lager

Omina Romana Linea Cabernet Franc 2015

889,00 kr På lager

Domini Veneti Pruviniano Gaveæske med 3 fl.

849,00 kr På lager

Chateau Cantenac Brown Margaux 2010

847,00 kr På lager

Omina Romana Linea Merlot 2015

798,00 kr På lager

Terralsole Brunello Montalcino Riserva 2013

729,00 kr På lager

Terralsole Brunello Montalcino Riserva 2012

729,00 kr På lager

Teo Costa “Monroj” Barolo 2015 Magnum 1,5L.

695,00 kr På lager

Chateau Faugeres Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

689,00 kr På lager

Terralsole Brunello P. Bossolino 2012

629,00 kr På lager

Chateau Phelan Segur St. Estéphe 2018

625,00 kr På lager

Brunello di Montalcino Riserva 2007

619,00 kr På lager

André Mathieu Chateauneuf du Pape 2016 Magnum

589,00 kr På lager

Terralsole Brunello Fonte Lattaia 2012

549,00 kr På lager

Terralsole Brunello Fonte Lattaia 2008

545,00 kr På lager

Terralsole Brunello Montalcino 2015

539,00 kr På lager

Olivini Notte A San Martino 2016 MG 1,5 L.

499,00 kr På lager

MIRAT Gran Reserva 2005

498,00 kr På lager

Solveigs Micke Pinot Noir 2015

495,00 kr På lager

Château Rocheyron La Fleur 2016 Saint Emilion

495,00 kr På lager

Château Rocheyron La Fleur 2010

495,00 kr På lager

Seguinot-Bordet Chablis Gr. Cru Les Preuses 2018

495,00 kr På lager

Ferrero Barolo Cru Manzoni DOCG 2013

495,00 kr På lager

Chevalier de Lascombes Margaux 2010

495,00 kr På lager

Terralsole Brunello Montalcino 2012

479,00 kr På lager

Steytler Pentagon 2015

469,00 kr På lager

Kaapzicht Steytler Pinotage 2017

469,00 kr På lager

Kaapzicht Steytler Vision 2017

469,00 kr På lager

Domini Veneti Amarone 2013 Cru Jago

449,00 kr På lager

Chateau La Fugue de Nenin Pomerol 2018

439,00 kr På lager

Châteauneuf du Pape Vin di Felibre

426,00 kr På lager

Christophe Pichon Côte Rôtie “Rozier” 2015

425,00 kr På lager

Chateau La Rose Figeac 2018

419,00 kr På lager

Corsignano La Luna IGT 2016

399,00 kr På lager

Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

399,00 kr På lager

Clos Pegase Cabernet Sauvignon 2016

399,00 kr På lager

Game of Thrones Cabernet Sauvignon 2015

395,00 kr På lager

Schola Sarmenti Diciotto Primitivo 2016

395,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.