Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser 1–45 af 283 resultater

Camina Cabernet Sauvignon

49,00 kr På lager

Morgante Dalmata Rosso

49,00 kr På lager

William Fèvre Espino Cabernet Sauvignon 2015

50,00 kr På lager

Cortese Nostru Nerello Mascalese 2018

58,33 kr På lager

Marques de Castilla Tempranillo-Syrah-Merlot 2018

59,00 kr På lager

Cantina Negrar Corvina Verona IGT 2018

59,00 kr På lager

San Esteban Merlot Classic 2017

61,00 kr På lager

William Fèvre La Mision Cabernet Sauvignon Reserva 2017

66,00 kr På lager

Mont d’Hortes Syrah 2017

69,00 kr På lager

Campagnola Nero d´Avola 2017

69,00 kr På lager

Tio Pio Canada de Belen Syrah 2015

69,00 kr På lager

Aldonia Vendimia 2018

69,00 kr På lager

Mont d’Hortes Cabernet Sauvignon 2019

69,00 kr På lager

Mont d’Hortes Cuvée 4 Saisons Rouge 2017

69,00 kr På lager

Finca Valonga Tierras del Cinca Joven 2017

69,00 kr På lager

Monteforte Clivus Rosso Veronese IGT 2018

69,00 kr På lager

Maison Castel Cabernet Sauvignon 2018

75,00 kr På lager

Maison Castel Syrah Grande Réserve 2017

75,00 kr På lager

Maison Castel Pinot Noir 2017

75,00 kr På lager

Casal Farneto Beverocco 2017

79,00 kr På lager

Schola Sarmenti Alese Negroamaro 2018

79,00 kr På lager

Schola Sarmenti Tempo Al Vino Lianto 2018

79,00 kr På lager

Marques de Castilla Barrica 2018

79,00 kr På lager

Fosso Corno Montepulciano d’Abruzzo Aires 2018

79,00 kr På lager

Neleman Nucli Tinto 2018 – Organic

85,00 kr På lager

Finca Valonga Syrah 2017

85,00 kr På lager

La Viña del Bululu Garnacha

89,00 kr På lager

Carlomagno Primitivo Appassimento

89,00 kr På lager

William Fèvre Espino Merlot 2015

89,00 kr På lager

William Fèvre Espino Carmenère 2018

89,00 kr På lager

Chateau d’Agel Cuvée Agellum 2016

89,00 kr På lager

Kaapzicht Kaleidoscope Red 2018

89,00 kr På lager

L’Escadre Tradition 2016

90,00 kr På lager

Vintage Wines California Red Wine Zinfandel 2018

95,00 kr På lager

Cru La Maqueline

98,00 kr På lager

Yugo Tinto Reserva 2015

99,00 kr På lager

Cortese Nostru Nero d’Avola 2018

99,00 kr På lager

André Mathieu Côtes du Rhône Seriziers 2018

99,00 kr På lager

Chateau d’Agel Les Bonnes 2016

99,00 kr På lager

San Esteban Pinot Noir Gran Reserva 2016

99,00 kr På lager

Kaapzicht Estate Red 2016

99,00 kr På lager

Vintage Wines Cowgirl Sisterhood Sweet Red

99,00 kr På lager

Kaapzicht Bin 3 – 2016

99,00 kr På lager

Solarce Tinto 2018 DO Rioja

99,00 kr På lager

Rabasse Charavin Cotes du Rhóne Laure 2016

105,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.