Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser alle 21 resultater

Vælg kategorier
Aldonia 100, 2016

Luk

Aldonia 100, 2016

175,00 kr På lager
Aldonia 100, 2016

Luk

Aldonia Vendimia 2018

69,00 kr På lager
André Mathieu Chateauneuf du Pape Rouge 2016

Luk

André Mathieu Chateauneuf du Pape 2016 Magnum

589,00 kr På lager
André Mathieu Châteauneuf du Pape Centenaire 2014

Luk

André Mathieu Châteauneuf du Pape Centenaire 2014

290,00 kr På lager
André Mathieu Chateauneuf du Pape Rouge 2016

Luk

André Mathieu Chateauneuf du Pape Rouge 2016

249,00 kr På lager
Chateau d'Agel Caudios 2015

Luk

Chateau d’Agel Caudios 2015

129,00 kr På lager
Chateau d'Agel Les Bonnes 2016

Luk

Chateau d’Agel Les Bonnes 2016

99,00 kr På lager
Clos des Cazaux Gigondas Prestige 2016

Luk

Clos des Cazaux Gigondas Prestige 2016

249,00 kr På lager
Clos des Cazaux, Gigondas La Tour Sarrazine 2018

Luk

Clos des Cazaux, Gigondas La Tour Sarrazine 2018

195,00 kr På lager
Clos des Cazaux, Vacqueyras Les Templiers 2016

Luk

Clos des Cazaux, Vacqueyras Les Templiers 2016

129,00 kr På lager
Clos des Cazaux, Vacqueyras Saint Roch 2015

Luk

Clos des Cazaux, Vacqueyras Saint Roch 2015

116,00 kr På lager
Pladsholder

Luk

Mont d’Hortes Cuvée 4 Saisons Rouge 2017

69,00 kr På lager
Rabasse Charavin Cotes du Rhóne Laure 2016

Luk

Rabasse Charavin Cotes du Rhóne Laure 2016

105,00 kr På lager
Rabasse Charavin Côtes du Rhône Villages "Les Cailloux" 2013

Luk

Rabasse Charavin Côtes du Rhône Villages “Les Cailloux” 2013

150,00 kr På lager
Rabasse Charavin Cru Cairanne 2016

Luk

Rabasse Charavin Cötes du Rhône Villages Cairanne 2015

150,00 kr På lager
Rabasse Charavin Côtes du Rhône Villages Estévenas 2012

Luk

Rabasse Charavin Côtes du Rhône Villages Estévenas 2012

176,00 kr På lager
Rabasse Charavin Cru Cairanne 2016

Luk

Rabasse Charavin Cru Cairanne 2016

149,00 kr På lager
Rabasse Charavin Rasteau 2015

Luk

Rabasse Charavin Rasteau 2015

160,00 kr På lager
Zitta Wines 1864 Greenock GSM 2013

Luk

Zitta Wines 1864 Greenock GSM 2013

222,00 kr På lager
Zitta Wines Grenache Old Bush Vine 2012

Luk

Zitta Wines Grenache Old Bush Vine 2012

240,00 kr På lager
Zitta Wines Union Street GSM 2014

Luk

Zitta Wines Union Street GSM 2014

160,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.