Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser alle 23 resultater

Vælg kategorier
Campagnola Amarone Riserva Caterina Zardini 2014

Luk

Campagnola Amarone Classico 2015

245,00 kr På lager
Campagnola Amarone Riserva Caterina Zardini 2014

Luk

Campagnola Amarone Riserva Caterina Zardini 2014

379,00 kr På lager
Campagnola Amarone Riserva Caterina Zardini 2014

Luk

Campagnola Ripasso Classico Superiore 2017

125,00 kr På lager
Cantina Negrar Corvina Verona IGT 2018

Luk

Cantina Negrar Corvina Verona IGT 2018

59,00 kr På lager
Domini Veneti Amarone 2013 Cru Jago

Luk

Domini Veneti Amarone 2013 Cru Jago

449,00 kr På lager
Domini Veneti Amarone Classico DOCG 2015

Luk

Domini Veneti Amarone Classico DOCG 2015

279,00 kr Ikke på lager
Domini Veneti Bio Valpolicella Classico 2015 - Øko

Luk

Domini Veneti Bio Valpolicella Classico 2015 – Øko

105,00 kr På lager
Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

Luk

Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

399,00 kr 339,15 kr På lager

Luk

Domini Veneti Pruviniano Gaveæske med 3 fl.

849,00 kr På lager
Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

Luk

Domini Veneti Raudii 2016 Magnum 1,5 ltr.

240,00 kr På lager
Domini Veneti Raudii Corvina Merlot 2018

Luk

Domini Veneti Raudii Corvina Merlot 2018

109,00 kr På lager

Domini Veneti Valpolicella Ripasso “La Casetta” 2017

159,00 kr På lager
Domini Veneti Valpolicella Ripasso DOC, Pruviniano 2017

Luk

Domini Veneti Valpolicella Ripasso DOC, Pruviniano 2017

149,00 kr På lager
Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore DOC 2016

Luk

Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore DOC 2016

198,00 kr På lager
Monteforte Amarone Teodorico 2016

Luk

Monteforte Amarone Teodorico 2016

260,00 kr På lager
Monteforte Clivus Rosso Veronese IGT 2018

Luk

Monteforte Clivus Rosso Veronese IGT 2018

69,00 kr På lager
Monteforte Valpolicella Ripasso 2018

Luk

Monteforte Valpolicella Ripasso 2018

129,00 kr På lager
Olivini Il Guardiano 2018

Luk

Olivini Il Guardiano 2018

119,00 kr På lager
Pladsholder

Luk

Olivini Notte A San Martino 2014 DB.MG 3L.

899,00 kr På lager
Olivini Notte A San Martino 2016

Luk

Olivini Notte A San Martino 2016

249,00 kr På lager
Pladsholder

Luk

Olivini Notte A San Martino 2016 MG 1,5 L.

499,00 kr På lager
Valpolicella Classico Superiore "Caterina Zardini" 2016

Luk

Valpolicella Classico Superiore “Caterina Zardini” 2016

149,00 kr På lager

Luk

Weekendpakke – Pruviniano Tasterbox 3fl.

599,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.