Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser alle 45 resultater

Aldonia 100, 2016

175,00 kr På lager

André Mathieu Chateauneuf du Pape 2016 Magnum

589,00 kr På lager

Chateau d’Agel Cuvée Agellum 2016

89,00 kr På lager

Chateau d’Agel Les Bonnes 2016

99,00 kr På lager

Château Rocheyron La Fleur 2016 Saint Emilion

495,00 kr På lager

Christophe Pichon Cornas “Allégorie” 2016

295,00 kr På lager

Clos des Cazaux Gigondas Prestige 2016

249,00 kr På lager

Clos des Cazaux, Vacqueyras Les Templiers 2016

129,00 kr På lager

Clos Pegase Cabernet Sauvignon 2016

399,00 kr På lager

Corsignano Chianti Classico DOCG 2016

139,00 kr På lager

Corsignano L´Imperatore Chianti Riserva

219,00 kr På lager

Corsignano La Luna IGT 2016

399,00 kr På lager

Cortese Sabuci Cerasuolo Bio 2016

161,06 kr På lager

Cortese Senia Nero d’Avola Bio 2016

159,00 kr På lager

Domini Veneti Raudii 2016 Magnum 1,5 ltr.

240,00 kr På lager

Domini Veneti Verjago Valpolicella Classico Superiore DOC 2016

198,00 kr På lager

Ferrero Barbera Superiore DOC 2016

279,00 kr På lager

Fosso Corno Montepulciano d’Abruzzo Mayro 2016

119,00 kr På lager

Kaapzicht Bin 3 – 2016

99,00 kr På lager

Kaapzicht Estate Red 2016

99,00 kr På lager

L’Escadre Tradition 2016

90,00 kr På lager

Louis Jadot Santenay Blanc “Clos des Malte” 2016

329,00 kr På lager

Lungarotti Rubesco 2016

109,00 kr På lager

Middle-Earth Pinot Noir 2016

159,00 kr På lager

Montechiaro Arte Liquida Rosso 2016

180,00 kr På lager

Montechiaro Chianti 345 DOCG 2016

119,00 kr På lager

Monteforte Amarone Teodorico 2016

260,00 kr På lager

Olivini Notte A San Martino 2016

249,00 kr På lager

Olivini Notte A San Martino 2016 MG 1,5 L.

499,00 kr På lager

Rabasse Charavin Cotes du Rhóne Laure 2016

105,00 kr På lager

Rabasse Charavin Cru Cairanne 2016

149,00 kr På lager

Robert König Assmannshäuser Kabinett 2016

209,00 kr På lager

Robert König Assmannshäuser Trocken 2016

179,00 kr På lager

Ryder Cabernet Sauvignon 2016

120,00 kr På lager

San Esteban Pinot Noir Gran Reserva 2016

99,00 kr På lager

Schola Sarmenti Nauna 2016

190,00 kr På lager

Steininger Pinot Noir 2016

199,00 kr På lager

Steininger Zweigelt Dechant 2016

238,00 kr På lager

Teo Costa “Lancaia” Barbaresco 2016

295,00 kr På lager

Terralsole Rosso di Montalcino 2016

290,00 kr På lager

Tiefenbrunner Lagrein Riserva 2016

289,00 kr På lager

Tre Secoli Decoro 2016

249,00 kr På lager

Valpolicella Classico Superiore “Caterina Zardini” 2016

149,00 kr På lager

Villa Russiz Merlot 2016

169,00 kr På lager

William Fèvre Espino Carmenère Gran Cuvée 2016

119,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.