Hjem / Shop / Vin / Rødvin

Viser 1–45 af 48 resultater

Arroyo Crianza 2015

110,00 kr På lager

Buried Cane Cabernet Sauvignon 2015

149,00 kr På lager

Campagnola Amarone Classico 2015

245,00 kr På lager

Casa La Rad Tinto 2015 Rioja

179,00 kr På lager

Chateau d’Agel Caudios 2015

129,00 kr På lager

Chateau des Jacques Moulin-á-Vent 2015

219,00 kr På lager

Christophe Pichon Côte Rôtie “Rozier” 2015

425,00 kr På lager

Christophe Pichon Saint Joseph 2015

199,00 kr På lager

Clos des Cazaux, Vacqueyras Saint Roch 2015

116,00 kr På lager

Corsignano GLI SPOSI, IGT 2015

329,00 kr På lager

Corsignano L´Imperatore Chianti Riserva

219,00 kr På lager

Domini Veneti Amarone Classico DOCG 2015

279,00 kr Ikke på lager

Domini Veneti Bio Valpolicella Classico 2015 – Øko

105,00 kr På lager

Domini Veneti Pruviniano Superiore 2015

139,00 kr På lager

Ferrero Barolo DOCG Gattera 2015

359,00 kr På lager

Finca Valonga Selection Tres Teresas 2015

105,00 kr På lager

Game of Thrones Cabernet Sauvignon 2015

395,00 kr På lager

Henri Darnat Pommard Rouge 2015

389,00 kr På lager

Kaapzicht Merlot 2015

159,00 kr På lager

Kaapzicht Steytler Vision 2015

275,00 kr På lager

Kunde Cabernet Sauvignon 2015

249,00 kr På lager

Louis Jadot Côte de Beaune-Villages 2015

249,00 kr På lager

Louis Jadot Santenay Rouge 2015

299,00 kr På lager

Lungarotti Ilbio 2015

129,00 kr På lager

Lungarotti Rosso Montefalco 2015

160,00 kr På lager

Massanera Chianti Classico 2015

139,00 kr På lager

Montechiaro Primum Vinum Rosso Toscana 2015

229,00 kr På lager

Omina Romana Ceres Anesidora 2015

995,00 kr På lager

Omina Romana Cesanese 2015

329,00 kr På lager

Omina Romana Diana Nemorensis 2015

269,00 kr På lager

Omina Romana Linea Cabernet Franc 2015

889,00 kr På lager

Omina Romana Linea Merlot 2015

798,00 kr På lager

Rabasse Charavin Cötes du Rhône Villages Cairanne 2015

150,00 kr På lager

Rabasse Charavin Rasteau 2015

160,00 kr På lager

Roseline Lampe de Meduse Cru 2015

169,00 kr På lager

Solveigs Micke Pinot Noir 2015

495,00 kr På lager

Solveigs Steil Pinot Noir 2015

329,00 kr På lager

Steininger Zweigelt Novemberlese 2015

114,00 kr På lager

Steytler Pentagon 2015

469,00 kr På lager

Teo Costa “Monroj” Barolo 2015 DOCG

389,00 kr På lager

Teo Costa “Monroj” Barolo 2015 Magnum 1,5L.

695,00 kr På lager

Terralsole Brunello Montalcino 2015

539,00 kr På lager

Tiefenbrunner Linticlarus Pinot Nero Riserva 2015

355,00 kr På lager

Tio Pio Canada de Belen Syrah 2015

69,00 kr På lager

Valle Las Acequias Malbec Oak 2015

109,00 kr På lager

Det er ikke bare blå druer…

Hver enkelt rødvin har sin egen personlighed, som præges af den enkelte drue og druesammensætning. For at gøre det endnu mere specialiseret, er der ligeledes fokus på garvesyre, balancen, aromaen og klimaets påvirkning af druens karakter. Det betyder dog ikke at 2010 Vin & Velsmag kun sælger til vinkendere og entusiaster.
Rødvin er for alle, og vi sikrer, at vi har en flaske på hylderne som både matcher dine smagspræferencer og din økonomi.

Skal vi tage en snak om Rødvin?

Vi støder tit på, at vinentusiaster og vinkendere kan have svært ved at kommunikere vinen og dens struktur til forbrugere, som ønsker en god vin til en lørdag aften – uden at skulle forholde sig til vinens aroma, struktur eller balancen imellem vinens elementer.

Basics om rødvin

Du har sikkert hørt det før: Rødvin er som oftest fremstillet af blå druer. Vi deler dog de blå druer op i forskellige druesorter, som alle danner grundlag for nogle helt unikke vinfremstillinger.

De mest kendte druesorter i forhold til blå druer og rødvin er Cabernet Sauvignon, Barbera, Merlot og Pinot Noir.

Cabernet Sauvignon er den sjette mest dyrkede drue i Frankrig, men er på trods af dette alligevel en af verdens mest fornemme rødvins-druer. Druesorten er særdeles saftig og solid. Den er taninrig og har en kraftig aroma af solbær, eukalyptus og cedertræ, samt en smuk dyb farve. Den er især kendt fra de franske distrikter Médoc og Garves.

Barbera druesorten er endnu en favorit i forhold til rødvin og rødvinsfremstilling. Den er italiensk, og er samtidig den tredje mest udbredte blå druesort i Italien. Den er som oftest kendetegnet ved en smag og en aroma af frugter såsom sorte kirsebær, hindbær, solbær og blomme. De fleste vine af Barbera har en god balance mellem vinens elementer, og men er samtidig rig på syre (dog ikke garvesyre).

Merlot er en klassiker i det danske sortiment. Vine på Merlot er blødere, og bliver hurtigere drikkemodne end f.eks. dens konkurrent Cabernet Sauvignon. De bedste vine med et fundament af Merlot opnår en aroma af trøffel ved lang tids lagering. Det har gjort, at Merlot nu er i top 5 over de blå druesorter i Italien, men samtidig er elsket i hele verden.

Pinot Noirs smag er først og fremmest feminin. Den består af en let sødme og elegance, men dette gør den hverken tynd eller spinkel. Pinot Noir rygtes for ikke at have en selvstændig smag, samt at vinens smag fremvikles af klimaets påvirkning af druesorten, men man skal dog ikke undervurdere denne lille drue. Med dens lyse farve, lave niveau af garvesyre og animalske aroma har druesorten alligevel gjort sig verdenskendt, især i form af dråber på flasker fra Bourgonge i Frankrig. Pinot Noir er derfor en eftertragtet drue i hele verden.

Hvordan fremstilles rødvin?

Druerne dyrkes, plejes og høstes i efteråret. Det nøjagtige tidspunkt afhænger af druesorten, dens modenhed, vejrets påvirkning samt hvilken type vin man ønsker at fremstille. En regel er dog, at jo mere syre og friskhed producenten ønsker i sin vin, jo tidligere høstes druen.

Efter høst afstilkes druerne. Hos nogle vindyrkere sker dette ved håndkraft, mens processen hos andre producenter er automatiseret. Herefter presses druerne for at frigive druesaften, men skallerne sorteres ikke fra. De blå druers saft er i virkeligheden klart, og den røde farve kommer derfor fra vindruernes skaller. Skaller og saft overføres derfor til gæringstanke i en samlet most.

Gæringsprocessen sker enten ved naturlig proces pga. gæringsceller i mosten, eller ved tilsætningen af dyrkede gæringsceller. Denne proces foregår, til at vinen har opnået den ønskede alkoholprocent, og hele processen foregår under temperatur-kontrollerede forhold.

Efter endt gæring vælger visse producenter at lade mosten hvile og udbløde med drueskaller og kerner, for at opnå en mere taninrig og farverig vin. Såfremt producenten vælger at benytte en hvileperiode, vil man først herefter sie skaller og kerner fra saften.

Herefter gennemgår saften 2. gæring, som også er kendt som malolaktisk gæring. Denne gæring har til formål at omdanne vinens æblesyre til mælkesyre, som gør vinen mere drikkevenlig.

Slutvis hældes vinen på træfade, hvor den kan modne og lagre yderligere. Det er forskelligt hvor længe vinen lagres før den hældes på flasker, men allerede i disse træfade betragtes vinfremstillingen som afsluttet.

Vi kan naturligvis også gøre dig klogere på hvidvin. Læs mere om hvidvin her.